Opzet Secure Domeinen, Yodea2000

Secure Domeinen

Met een domein wordt bedoeld een netwerk die vanuit een centrale server, genaamd  'Domain Controller wordt  gemanaged. Zodoende is het mogelijk om met een set username en password op alle computers in het domein in te loggen en gebruik te maken van alle printers, shared files en folders, en andere beschikbaar gestelde funtionaliteiten waar die zich ook mogen bevinden.
Daarnaast kan ook de maintenance en monitoring vanuit een centraal punt worden gevoerd. Zo kan vanop afstand gezien worden dat de toner in printer A op afdeling B laag is en binnenkort vervangen moet worden, of dat gebruiker C op afdeling D te hoge volumen print. Ook welke computers aan onderhoud toe zijn of wat niet goed loopt op dergelijke computers en nog veel meer.

Een secure domein is een domein die ten allen tijde beschikbaar is voor zij die toestemming hebben, en nooit voor zij die geen toestemming hebben. Aangezien er tegenwoordig duizenden, misschien wel miljoenen hackers en malware (virusachtige programmas) in de omloop zijn is IT-security een fulltime job geworden.
Hierbij wordt rekening gehouden met alles wat een bedreiging kan vormen voor de beschikbaarheid van een netwerk systeem. We denken dan aan hackers, virussen, domme mensen maar ook aan rampen (overstroming,aardbeving etc.) en ongelukken (brand, inbraak, stroom uitval of surges etc.).
Om deze gevaren te weren wordt een set van hardware, software, configuraties en techieken maar ook wetten, proceduren en voorlichting gehanteerd.

Het zou te ver voeren om hier nu dieper op in te gaan maar mocht U de wens hebben over een netwerk te beschikken die niet steeds weer een ander mankement heeft maar ten allen tijde beschikbaar is dan kunt U voor meer informatie terecht door te mailen naar ons op het e-mail adres yodea@iemsabi.com, te bellen naar 597 8748145 of even bij ons langs te lopen aan de Geroldlaan nr 5

Met vriendelijke groeten,

John Sno

Directeur