logo

 

Het doel van deze serie artikelen is om meer bekendheid met Informatite Techniek te promoten Het benedenstaande artikel behandeld Ms Word 2007 gebruikt in een windows 7 omgeving en is bedoeld voor zij die niet vaak of nooit gewerkt hebben met Ms Word 2007.

Word voor beginnelingen

 

 


Momenteel zijn er drie versies van outlook die werken in de Operating Systems (OS) windows xp, windows vista en windows 7. Deze zijn Microsoft Office 2003, Microsoft Office 2007 en Microsoft Office 2010. Het zou verwarrend worden om alle Offices versies in drie Operating Systems te behandelen. Ik heb gekozen voor Microsoft Office 2007 in een Windows 7 omgeving.

De word les voor beginners hebben we gedeeld in twee. Het eerste deel geeft een algehele beschouwing en leert ons een eenvoudig document op te stellen, saven, printen en verzenden.
Het tweede deel probeert de meest belangrijke principes in vogelvlucht te behandelen, zodat je in staat zal zijn een scriptie of boek te schrijven en een document op te stellen voor meerdere ontvangers.

Muis

De muis heeft twee buttons waarop geklikt kan worden.

Met Click wordt bedoeld click op de linker button - terwijl RClick betekent klik op de rechter button van de muis.

In de instructies gebruiken we het > teken om de volgende actie aan te geven. Bv Click op Start en dan op Save wordt als volgt aangegeven Click Start > Save.

Soms kunnen de toetsen op de keyboard in combinatie met elkaar gebruikt worden zgn key combinations.

De key combination CTRL+S betekent dat de CTRL toets moet worden ingedrukt en terwijl die ingedrukt is wordt op de S geklikt. Gebruik altijd de volgorde die wordt aangegeven. Een verkeerde volgorde zal niet het beoogde resultaat opleveren.

Om Word te starten. Click Startmenu > All Programs > Microsoft Office > Microsoft Office Word 2007. Het onderstaande programma verschijnt met boven op het menu.

Word Menu

 

 

 

 

Office button (1) is de grote knop in de linkerhoek. Hier komen alle filebewerkingen voor. Je kan files openen; sluiten; saven; printen en andere bewerkingen plegen.

Quick access bar (2) is de kleine menu links boven naast de office button. Hierin plaats je de functies die je vaak zal gebruiken. Dit doe je door op de omgekeerde driehoek te klikken en de functie te kiezen welke je vaak gaat gebruiken.

Tabs (3) staan hieronder van links naar rechts.

Elke tab opent een ribbon (4) die eronder staat. Alle beschikbare functies zijn terug te vinden in de ribbons. De tab heeft de algemene naam voor de functies welke je kan vinden in de ribbon.

De ribbons zijn verdeeld in tabsections (5). De tabsections vallen open (expand) als je op de pijl linksonder clikt. Expand van de tabsections maakt meer opties beschikbaar.

De mini toolbars (6) vallen open in een dropbox en als je ze expand met een click op de omgekeerde driehoek.

Boven de text ruimte (pagina) vind je een horizontal ruler (7) liniaal en links vind je een vertical ruler (8).

De statusbar (9)zit onderin. Hier zie je de status, de pagina, aantal woorden en de taal.

Helemaal in de rechter bovenhoek vind je van links naar rechts de minimize button, restore and close button.
De minimize button verbergt de window van het programma. Slechts het icoontje onder in de taskbar blijft zichtbaar. Door op het icoon in de taskbar te klikken komt de window van het programma weer te zien.
De restore button biedt je de mogelijkheid om de window aan te passen. Je kan het dan groter of kleiner maken en verplaatsen over je scherm. De restore button brengt de window ook terug in de normale (maximale) stand.
De close button sluit de window af.

Start maakt alle opmaak en bewerkingsfuncties voor text en paginaís beschikbaar.Je hebt de tabs. Hier vind je alle functies om te komen tot het schrijven van een eenvoudige brief of text.

Om in word te werken is het handig als je kunt typen. In deze tutorial wordt aangenomen dat je de toetsen op je keyboard kent. De url http://www.something.com brengt je naar een website voor het downloaden van een type programma. Er zijn meerdere van deze programmaís beschikbaar. Ze trainen je op een simpele manier in het gebruik van de keyboard in het algemeen en blindtypen in het bijzonder.

Click Start >

New (Nieuw) stelt je in staat een nieuw document te openen en erin te werken.

Open opent een lijst van pas geopende documenten waaruit je een kan kiezen. Je kan ook klikken op open en browsen (navigeren) naar een document op de harde schijf. Word opent documenten met de extensies *.doc, *.docx, *.rtf, *.txt

Als je gewoon wilt werken in een document die je open hebt staan kun je dat door gewoon te beginnen te typen.

In start zal je de meeste functies vinden die je nodig hebt om gewoon een tekst te schrijven.

Je kan een woord selecteren middels een double click (twee keer klikken).

Een volledige zin selecteer je met een triple click (drie klikjes).

Als je een zinsdeel wilt selecteren klik en houd de muis ingedrukt aan het begin van het zinsdeel, terwijl de muis ingedrukt blijft drag (sleep) de muis tot het einde en laat het los.

Om alle tekst te selecteren kan je de ctrl en A toets tegelijk indrukken. De ctrl toets is meestal links onder en soms is er een tweede rechts onder.

Een selectie kan je als volgt bewerken.

Click Copy (KopiŽren) en ga naar de plaats waar je een kopie wilt hebben. Click nu op paste (plakken). Bij copy blijft de selectie (tekst) op zijn plaats en wordt er een kopie elders geplaatst.

Click Cut (knippen) en ga naar de plaats waar je de selectie naartoe wilt verplaatsen. Klik nu op paste. Bij cut wordt de tekst verplaats m.a.w. de tekst wordt gewist op de plaats waar hij stond en komt te staan op de plaats waar je hem zet.

Klik Delete om de tekst te deleten.

In de Lettertype tabsection vind je het volgende

Als je op de B klikt wordt je geselecteerde tekst Bold (in dikke letters)

Als je op de I klikt wordt het schuin geschreven

Als je op de U klikt wordt het onderstreept. In geval van een hyperlink wordt de streep net verwijderd.

Standaard (per default) zit je in de Start ribbon, de font is Calibri (Hoofdtext), 11 en de regelafstand zit op 1.15 regels. Je kan dit veranderen door de text te selecteren en in de Start ribbon middels expand van de fonts (lettertype) minitoolbar in de dropbox jouw gewenste font te kiezen. Naast de fonts minitoolbar vindt je ook de font size (teken grootte) waarmee je de grote van de letters kan aangeven.

Om je tekst te kleuren. Expand de text color (tekst kleur : de icon met een A boven op een dikke gekleurde balk) en kies uit de kleurenbalk de gewenste kleur.

Op de geselecteerde text kan je ook de Align text minitoolbar gebruiken om de text te positioneren; links onder elkaar; centraal; of rechts onder elkaar.

Links boven in de quick access bar zie je de undo en redo button. Undo draait de laatste handeling terug terwijl Redo de laatste Undo actie terug draait.

Als je jouw tekst geschreven hebt en bewerkt, is het nu tijd om het te controleren en saven.

Spellingscontrole is automatisch. Zodra er iets niet klopt wordt er een rode of blauw zigzag onderstreping geplaatst. Rode zigzag streep geeft aan dat het woord niet herkend word door ms Word. Als je erop rechts klikt krijg je suggesties van het programma en de keuze om die toe te passen door erop te klikken of te negeren door op negeren te klikken. De blauwe zigzag streep geeft aan dat er een grammatische fout is gemaakt.

Click de Office Button

Save (opslaan) De standaardlocatie waar het document terecht komt is My documents. Maar je kan een andere locatie kiezen middels de Explorer.

Je kan de file saven in verschillende formaten. Word 2003 kies je als je het op een word 2003 applicatie wilt openen. Het document krijgt dan een *.doc extensie. *.doc files, zijn groter dan docx files van Word 2007 en Word 2010. Je kan ook kiezen voor html (voor websites) en pdf voor adobe reader. Als je de file in een andere formaat saved zal het er waarschijnlijk ietsje anders uitzien dan je het hebt bewerkt.

Print (afdrukken) dient om de file te printen. Je kan de file zo printen of kiezen voor properties (eigenschappen) indien je speciale opties verkiest bij het printen. Op deze pagina kan je meer te weten komen over printen.

Mail (verzenden) recipiŽnt dient om de file te mailen middels Outlook, of het mailprogramma dat gekozen is als standaard mail programma. Het verzenden heeft weer verschillende opties. Zo kan je de tekst zo verzenden of als een bijgevoegd document. Dit document kan een word of pdf document zijn.

 

 

OfficeTrainingWord2