Logo

 

English

Home

Contact info

Microsoft Office

Microsoft Store

 

 

Werken met Outlook

 

In deze handleiding geven we globaal aan wat het programma Outlook inhoud en waarvoor het dient.

in het 2e deel voor beginners worden enkele basisfuncties te behandeld.

In het 3e en laatste deel worden alle populaire functies behandeld.

Op termijn te komen met een Outlook voor gevorderden waarin men zich kan klaarstomen voor een standaard internationale examen.

 

Outlook

is een personal information manager. Het wordt vaak alleen gebruikt voor het ophalen en verzenden van mail maar heeft veel meer mogelijkheden voor een office manager.

Het heeft een browser (als Internet explorer) waarmij je kan zoeken en surfen op het internet, een kalender voor het maken en bijhouden van afspraken, een task manager, contact manager, notebook en journal.

 

Mail

Met mail kan je jouw brieven ontvangen, beantwoorden, verder versturen of archiveren.

Open een mailbericht

Je kan een reply sturen naar de verzender, of een reply to all naar de verzender en alle cc, een forward naar een mail recipiŽnt (ontvanger) naar keuze.

Je kan het bericht nu saven als een htm file op stick of andere lokatie op schijf of netwerk, moven naar een zelfaangemaakte folder of deleten.

Je kan een rule creŽren wat betekent dat je outlook configureert om een actie uit te voeren zodra de mail van een specifieke afzender binnenkomt. Deze rule kan variŽren van het laten klinken van een alarm tot het automatisch moven van de mail in een folder welke je eerder hebt gemaakt.

 

Contacts

Contacts is een database waarin je alle e-mail addressen en andere informatie van je contacten kan vinden. Als je een brief stuurt hoef je slechts de eerste karakter(s) van de naam in te vullen om het totale (door jouw aangemaakte) profiel oproepen.

Voor het aanmaken van een nieuwe contact klik op contact om de contact window te openen. Rclick vervolgens  in de open ruimte en vul de gegevens van je contact in. Je kan deze contact saven, editen, deleten etc.

In all fields kan je via de dropdown box alle gegevens van de contact profile aanpassen

Jekan de contact ook via send sturen naar een collega als een (rtf) format welke je college opent met wordpad, of een format welke onmiddelijk in outlook geimporteerd en geopend kan worden.

Je kan ook een certificate van de afzender importeren zodat jij een door de verzender gecodeerde mail kunnen uitwisselen. Je kan ook een certificate voor jezelf aanvragen via tools > trust center > e-mail security > get a digital ID. Volg van daaruit de aanwijzingen. Er hangt weliswaar een prijskaartje aan.

Je kan rules creŽren die bepalen als er een alert komt bij een mail van deze contact of als de mail verplaatst wordt naar een aangegeven folder.

Behalve contacten kan je ook groups creeren waarin een aantal contacten (bv al je vrienden) worden geplaatst. Een mail naar de groep, betekent dat al je vrienden de mail ontvangen.

Je kan contacten ook importeren, via een ontvangen contacts file of als je met een exchange account werkt wordt de contacts file op de server automatisch voor jouw worden aangemaakt.

Google Maps: Bij het aanmaken van een contact kan je het fysieke adres koppelen aan googlemaps. Als je dan klikt op het adres wordt de lokatie getoont in googlemaps. Voor Outlook 2007 gebruik je deze file en voor Outlook 2010 deze file. Je kan in de registry  <cmd regedit > navigeren naar ==> [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Options\General]                                                  Klik dan op MapScriptURL en vul in http://maps.google.com/?q=<0s>, <1s>, <2s>, <3s>, <4s>

 

Calendar

Calender organiseert je dagelijkse werkzaamheden en meetings.

Je kan een meeting schedulen met anderen. Hierbij wordt een meeting request verstuurd naar alle toekomstige aanwezigen, de lokatie, de tijd en het terugkerend karakter van de meeting zijn belangrijk.

CreŽer de meeting en schrijf een uitnodigingsbrief. Hierna kan je via invite attendees (de toekomstige aanwezigen) uitnodigen. Je kan een reply eisen van de uitgenodigden, welke hen aanmaant aan te geven dat ze de meeting request gezien hebben en te antwoorden. Als je een uitnodiging ontvangt kan je reageren door het te accepteren of een reden opgeven waarom je niet mee kan doen etc.

Het is ook mogelijk om de lokatie en resources te schedulen zodat ze voor jouw meeting beschikbaar blijven.

 

Tasks

Werkt met de calendar om je werkzaamheden te schedulen.

 

Views

bepalen wat je wel en niet bij de eerste oogopslag ziet bij het openen van outlook. Je wil meestal folder view open hebben staan zodat je alle verschillende opties voorhanden hebt. In je inbox kan je bepalen welke mails getoond worden. Van de laatste week, laatste maand etc. en welke opties van de mail te zien zijn en uiteraard hoe ze gerangschikt staan naar datum, afzender etc.

 

Outlook connector

maakt het mogelijk om een hotmail account via outlook te ontvangen. Hierbij worden ook de contacts overgebracht. Je kan eventueel de mails en contacten copieren naar een pst file en deze op stick opslaan.

 

Office converter ††††

maakt het mogelijk om office 2007 files te openen in office 2003 en lagere versies van outlook

 

 

Vragen en reakties kunnen gericht worden naar onze blog http://iemsabi.com/blog  of ons e-mail address john@iemsabi.com