Logo

 

Engels

Home

Contact info

Laptops&
Desktops

Online Shopping

Laptop

Iemsabi.com is gecreëerd met de bedoeling om de IT-kennis van haar bezoekers te verhogen.
In deze handleiding proberen we U bij te brengen waarop U moet letten bij het uitzoeken van een laptop.
          Deel I belicht de belangrijkste componenten van een laptop.  
Dit deel behelst het daadwerkelijk uitkiezen van een laptop.
 

 De keuze

 

 

 

 

Thuis gebruik
Laptops voor gebruik in huis moeten een variatie aan mogelijkheden hebben maar hoeven niet perse zware computers te zijn. Je kan de goedkopere laptops kiezen zoals Dell Inspiron, Acer travelmate, Lenovo Essential. Ook de iets oudere versies voldoen nog. Bij een oudere laptop moet je wel even checken als het een ingebouwde camera en microfoon heeft. Deze zijn niet weg te denken in de hedendaagse wereld van facebook en skype. Als Operating System voldoet de Home version van Windows.

DellLogoSmall

LenovoSmall

Dell Inspiron is Dell's model voor huis, tuin en keuken gebruik. Je kan het via deze link bezichtigen en bestellen.

Lenovo Essential is Lenovo's model voor huis, tuin en keuken gebruik welke je via deze link kan bestellen.

Dell Inspiron R is een stijlvollere uitvoering van dezelfde laptop die te zien en bestellen is op deze link

Lenovo Ideapad is een stijlvollere uitvoering welke je kan bezichtigen en bestellen is op deze link.

 

Studio gebruik
Voor multimedia editing met programmas zoals 3DMax, Adobe primiere en Autocad zal je een zware pc nodig hebben met een goede processor, veel RAM en een snelle harde schijf. Ook hier voldoet Windows Home version.

 

Dell XPS and Studio XPS  zijn Dell's antwoord op de eisen voor grafisch editen. Ze zijn op deze link te bezichtigen en te koop.

 

Lenovo Thinkpad heeft de ...-Series uitvoering die qua specss overeenkomt met de Studio XPS en daarom goed ingezet kan worden als Studio Laptop.

 

Kantoor

Voor gebruik op kantoor zal je een computer nodig hebben die lang meegaat, betrouwbaar is en safe genoeg. Daarnaast moet als Operating system, tenminste de nieuwste Windows Pro version aanwezig zijn om aansluiting op een Domein mogelijk te maken. Momenteel is dat Windows 7 Professional.

 

Vostro, N-Series, Latitude and Precision zijn Dell's antwoord op de eisen voor werk op kantoor. Letten we op prestatie, safety en extraatjes dan is de Precission de zwaarste laptop, dan de Latitude, de N-Series en als minste de Vostro.

 

Lenovo Thinkpad is Lenovo's oplossing voor kantoor-werk. De ...... en ...- Series voldoen aan de eisen voor gebruik op kantoor. Je kan ze op deze link vinden.

 

 

Gamerz

Voor gamers zijn monster computers nodig. Ze eisen een speciale videocard en scherm, de snelste processors en tonnen aan memory. Eigenlijk kunnen games beter op desktops gespeeld worden. Vooral omdat je een desktop makkelijker kan upgraden en aanpassen aan je eisen. Onderstaand de laptops die voldoen aan de eisen. De OS hier is windows 7 Ultimate edition.

 

Dell Alienware is Dell's oplossing voor gaming en kan op deze link bezichtigd en eventueel besteld worden.   Dell Adamo is de zwaarste versie maar voorlopig niet beschikbaar. 

 

 

Lenovo Thinkpad heeft een duurdere uitvoering, de ...-Serie welke goed voldoet aan de eisen van gamerz. Ze kunnen op deze link bezichtigd en eventueel besteld worden.