Logo

English

Home Contact info

Internet

Shoppen

 

Internet Browsers I (Internet explorer)

 

 

 


Een browser wordt gebruikt om te navigeren op het internet. Internet Explorer komt per default op alle pc waarop windows is geïnstalleerd. Naast internet explorer zijn er verschillende andere programmas die als internet browser dienen of gewoon de functie hebben. Populaire browsers zijn Safari die per default op de Mac computers voorkomt, Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera. Daarnaast kunnen realplayer en outlook ook als internet browser gebruikt worden.

IE9

firefox

google chrome

safari

Internet Explorer

Firefox

Google Chrome

              Safari   


In deze eerste versie zullen we de meest algemene functies van Internet Explorer IE behandelen

Internet explorer komt in verschillende versies. De versies IE6 tot IE9 zijn momenteel in gebruik. IE 7 t/m 9 kan je downloaden op http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/products/ie/home  of via microsoft updates verkrijgen.
Ze hebben allemaal de onderstaande functies gemeen. Daarnaast voegt elke versie enkele nieuwe functies toe.


internetmenu

Browser         

Search


Back
Forward
Stop


Refresh

HomeRSS (feeds)Mail

Print
Favorites
History
Edit

File > Page setup

hier vul je de url van de website in bv http://iemsabi.com . De browser zal dan de aangegeven website openen.
hier vul je trefwoorden in om te zoeken naar de website. Als je bv zoekt naar een website over het bakken van brood. Vul je in brood, bakken en er wordt een lijst getoont met alle websites met informatie over brood bakken
brengt je terug naar de vorige website
gaat vooruit naar de volgende website als je er eerder op bent geweest
stopt het proces of de animatie die op dat moment liep. Als er geen proces of animatie loopt doet de Stop button niets. Nieuwere Active-X animaties lopen gewoon door op bv IE9 aangezien ze gecached zijn in je memory.
laadt the web pagina opnieuw. Het wordt gebruikt om te zien als er internet connectiviteit is of als de pagina om welke reden dan ook was vastgelopen.
brengt je naar je default home page. Die moet je zelf aangeven.
Je kan je homepage instellen door een webpagina te openen en op de omgekeerde driehoek naast je home icon te klikken en te kiezen voor add this page as a homepage
laat je voorgeconfigureerde webkranten kiezen. Om bv nieuws van dewaretijd te ontvangen vul je in http://www.dwtonline.com/website/rss/rss.asp De RSS feeds tonen alleen de headlines. Je moet erop klikken om het bericht online te kunnen lezen.
brengt je naar outlook als die geconfigureerd is op je computer. Je kan ook een andere mail programma bv hotmail als standaard mailprogramma kiezen.
laat je printen, brengt je naar je default printer
laat je websites als favorites aangeven zodat je ze weer snel kan terug vinden
toont je de sites recentelijk hebt bezocht
laat je de huidige webpagina editen als je frontpage of dreamweaver op je computer hebt
is belangrijk bij het printen. Als je printer bijvoorbeeld ingesteld is op A4 dan kan je die hier kiezen voor het geval je moet printen

 .