logo

English

Home

Contact info

Internet

Shoppen

Beste Antivirus programma's

Het is moeilijk om een lijst samen te stellen van de beste antivirus software programma's omdat op verschillende aspecten gelet wordt.

Er zijn tal van onafhankelijke instituten die antivirus software testen. Er wordt o.a. gelet op het signaleren van malware, het opruimen van malware, het installeren op een geïnfecteerd systeem, het gemak van gebruik en configuratie, de scan snelheid en het gebruik van de computer resources. Daarnaast wordt er ook gelet op het oordeel van gebruikers. Zodoende zullen verschillende instituten komen tot enigszins verschillende best lists.  

Ik ben uitgegaan van producten die in de meeste top tien best antivirus software lijsten. Deze zijn:

VipreLogo

Vipre; Persoonlijk vindt ik dat mijn computer duidelijk trager wordt bij inschakeling van alle features

Nortonsmall

Norton: Zowel de client als de server versie zijn zeer populair. Komt vaak als bundeld software, bij aankoop van een computer.

McAfee Canada 

McAfee: De client version is zeer gewild en komt vaak als bundeld software bij aankoop van een nieuwe computer.

Bit Defender

Trend Micro

Trend Micro Pro

EsetNodLogo

Eset Nod: Heb ik ook heel goede ervaring mee.

Avast

panda

Panda Cloud Antivirus Free Edition. Deze is de enige vrije antivirus in de lijst. Het heeft werkelijk een redelijk tot goede threat prevention als het eenmaal geinstalleerd is.

In de niet zo goede anti-virus software lijst zien we de onderstaande software. Je zal merken dat het om allemaal vrije software gaat.

AVG Free

 

Trend Micro HouseCall 7.1

 

Avira Free version

 

Windows Security Essentials

 

Ad-aware is goed tegen 'scareware'. Scareware zijn advertenties die je naar een virus site trachten te lokken met angst aanjagende pop-ups. Op zo'n site wordt je volgestookt met virussen. Je hebt echter behalve de Ad-aware nog een antivirus programma nodig.  

Ik heb zelf met verschillende antivirus programma's gewerkt, en persoonlijk ben ik tevreden geweest met McAffee en Norton, en zeer tevreden met Eset Nod.